Krowarzywa to wegańskie burgery po brzegi wypchane świeżymi, zdrowymi, roślinnymi składnikami. Przygotowujemy je z pasją i na wypasie. To smak, jakiego nie zapomnisz.

W naszym jedzeniu znajdziesz zdrowie oraz miłość do zwierząt i przyrody.

Historia

Krowarzywa zrodziła się z pasji dwóch przyjaciół: Krzysztofa i Huberta. Wymarzyliśmy sobie małą knajpkę, w której sami będziemy mogli szybko i etycznie zjeść – zatopić zęby w pysznych roślinnych burgerach, przygotowywanych po naszemu: na miejscu, ze świeżych składników, serwowanych w solidnych porcjach i w przystępnych cenach.

Opracowaliśmy autorskie receptury, zatrudniliśmy wegańską załogę. I wystartowaliśmy, w marcu 2013 r.

Zainteresowanie przerosło nasze oczekiwania. Od pierwszego dnia Krowarzywa pęka w szwach. Posypały się wyróżnienia, m. in za najlepszą warszawską burgerownię i za najlepszą knajpę streetfoodową w rankingu Gazety Wyborczej. Jesteśmy w pierwszej dziesiątce najlepszych restauracji w Warszawie w rankingu najbardziej opiniotwórczego portalu Trip Advisor.

Największą nagrodą jest dla nas jednak Wasze niegasnące zainteresowanie. Cieszymy się, że cały czas z nami jesteście i ufacie nam. Z myślą o Was trzymamy jakość, nieustannie doskonalimy się i rozwijamy.

Filozofia

Naszą misją jest udowodnienie, że roślinne jedzenie może być smaczne, sycące i pełnowartościowe. I ciekawe! Chcemy zarazić Was pasją do kuchni roślinnej: fajnych smaków, zapomnianych warzyw i tradycyjnych polskich przypraw, czasem zbieranych prosto z łąki.

Stawiamy na lokalnych dostawców i sezonowe produkty. Jedząc u nas masz gwarancję, że dostarczasz swojemu ciału najlepszych składników. Wszystko, co serwujemy, jest w 100% roślinne i tworzone z troską o zwierzęta i środowisko naturalne.

Współpracujemy z organizacjami zajmującymi się prawami zwierząt: Stowarzyszenie Empatia, Otwarte Klatki, Fundacja Viva.

Spotkasz u nas weganina, wegetarianina i mięsożercę, młodego i starego, kobiety i mężczyzn, biednych i bogatych, dzieci oraz psy :) Serwujemy burgery ponad podziałami!